2011. július 27., szerda

Géczi János: Anekdota - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! AnekdotaA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
A nyolcvanadik Ünnepi Könyvhét ünnepi voltát emeli, hogy a magyar posztmodern irodalom egyik legelszántabb képviselője, Géczi János összefüggő történet elmesélésére adta fejét. A Tiltott Ábrázolások Könyve sorozat (I. - 200115137 II. - 200212355 III. - Bp., Ister, 2003 IV. - 200512288) folytatása a jelen mű, amely Bizánc velejéig romlott világába röpíti olvasóját. Pontosabban egy irattekercs történetben találjuk magunkat, amelyről nem tudjuk, ki a szerzője. Géczi írja-e, vagy másfél ezer évvel ezelőtt Romanosz Melodosz kontakion-szerző, a konstantinápolyi mozaikkészítő mesterek patrónusa írja vagy Prokopiosz, a császárt nemző démon, aki végül is olvasatlanul eltünteti az eredeti, egy példányos kéziratot, hogy majdan a messzi utókor felfedezze. Az archaikus ízű szöveg hűen tükrözi a bizánci birodalom hanyatlását. Az elbeszélővel bepillanthatunk a történelem forgó kerekének küllői közé, s ott rémisztő képet látunk, az uralkodói hatalom hiteles jellemrajzát. E forgó kerék tengelyében a múlandóság, az idő végtelensége, pillanatnyisága és a társadalmi zűrzavar elszabadulása nyikorog. Plasztikus jellemábrázolást találunk a kéjnőből császári feleséggé avanzsált Theodóráról vagy Justinianus és Dometianos gonoszságban egybenőtt alakjáról, aki miatt több ember pusztult el, mint a megelőző korok folyamán bármikor. Önkéntelen az áthallás a 20. század diktátorai felé. A fiktív történetíró a 6. századi Keletrómai Birodalom halálszagú, mégis élettel teli valóságát festi elénk vagy inkább rakja mozaikba, ezúttal történetek összefüggő láncaként. Géczi János jelen könyve előzményeinek töredezett textusai mintegy értelmezést is nyernek a művelt olvasók körében ajánlható kötetben. ISBN: 978-963-158-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 21:15
. Géczi János: Anekdota - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése